Online cursus

Prenataal kolven

Leer alles over kolven in de zwangerschap en
ga vol vertrouwen jouw borstvoedingsavontuur tegemoet.

Prenataal kolven

Ben je zwanger en wil je je optimaal voorbereiden op het geven van borstvoeding? Dan is prenataal kolven zeker iets om te overwegen. Sterker nog, wij raden dit van harte aan voor elke aanstaande moeder die van plan is om borstvoeding te geven. Waarom?

Wanneer je gaat kolven tijdens je zwangerschap, kun je dit het beste doen met je handen. Kolven met de hand is een hele waardevolle techniek om te leren, die je ook heel fijn kunt inzetten als je kindje eenmaal geboren is. Want na de geboorte komt er nogal veel op je af. Als je dan het kolven met je handen met je handen al in de vingers hebt, is dat super praktisch. Juist daarom is het zo fijn om hiermee alvast tijdens je zwangerschap aan de slag te gaan, zodat je hier echt de tijd voor kan nemen. 

Het is magisch om te zien dat er, zelfs tijdens je zwangerschap, al melk is. En het geeft je een boost aan vertrouwen als jij, wanneer je kindje geboren is, helemaal zelf melk kan kolven wanneer dat nodig is. Misschien lukt het je zelfs al wel om een kleine voorraad moedermelk aan te leggen tijdens je zwangerschap. 

Precies daarom hebben wij vanuit onze lactatiekundige kennis deze unieke cursus prenataal kolven ontwikkeld. Benieuwd wat we jou in deze cursus allemaal gaan leren? Lees dan snel verder!

Online cursus

je borsten al halverwege je zwangerschap beginnen met het maken van moedermelk?

Wist je dat

Ben jij benieuwd?

Waarom prenataal kolven voor jou waardevol kan zijn?

Hoe kolven in je zwangerschap werkt?

Hoe je de gekolfde melk kan opvangen en bewaren?

Wat je hier allemaal voor nodig hebt?


Of prenataal kolven wel veilig is?

Wanneer je zou kunnen starten met prenataal kolven?

Zou je willen dat...

Je de waardevolle techniek van het kolven met de hand al in je zwangerschap beheerst. 

Jij gemakkelijk en zonder hulp of hulpmiddelen melk kunt kolven als je kindje geboren is. 

De eerste voedingsmomenten van je baby ontspannen verlopen, zelfs als aanleggen niet direct lukt? 

Je kindje, als dat nodig is, zoveel mogelijk bijgevoed kan worden met jouw eigen melk? 

Mogen wij je hierbij helpen?

Graag helpen we je bij de voorbereiding op jouw borstvoedingsavontuur door je alles te vertellen over prenataal kolven. 

Prenataal kolven

Inmiddels hebben wij al honderden vrouwen mogen helpen bij de voorbereiding op hun borstvoedingsavontuur. Voorlichting over prenataal kolven zien wij als een essentieel onderdeel van onze begeleiding. Het zou namelijk zo jammer zijn als je achteraf denkt "had ik maar geweten dat dit kon".

We willen hiermee niet zeggen dat prenataal kolven altijd nodig is. Zie jij het niet zitten om te gaan kolven tijdens je zwangerschap? Doe het dan vooral niet. Het is ook niet iets dat je inzet om je melkproductie alvast op gang te brengen. Dit gebeurt namelijk automatisch dankzij de hormonen die je lichaam na de geboorte van je kindje aanmaakt, ook zonder prenataal kolven.

Toch denken wij dat prenataal kolven heel waardevol is. Door al tijdens je zwangerschap met de hand te kolven, raak je vertrouwd met de techniek en vergroot je je zelfvertrouwen. Wij zien hier dagelijks de voordelen van. Veel moeders vinden het ook geruststellend om te weten dat ze gemakkelijk en zonder hulp melk kunnen kolven zodra hun baby geboren is.

Ben je enthousiast over het idee om goed voorbereid te zijn en je borstvoedingsavontuur met extra vertrouwen te beginnen? Dan is onze cursus Prenataal Kolven echt een aanrader.




Wij zijn lactatiekundigen

Sanne en Anouk

In deze cursus hebben wij al onze kennis en ervaring over prenataal kolven gebundeld in 10 compacte videolessen. 

Wat ga je leren?

LES 1. Waarom prenataal kolven?

We leggen je uit waarom prenataal kolven waardevol kan zijn, terwijl we tegelijkertijd ook aandacht hebben voor realistische verwachtingen.


LES 2. Is het veilig?

Leer in deze les over de voorwaarden om veilig te kunnen kolven in de zwangerschap en waarom elektrisch kolven niet wordt geadviseerd. 

LES 3. Indicaties prenataal kolven

Om prenataal te kolven heb je geen indicatie nodig, maar er zijn wel specifieke situaties waarin dit wordt aangeraden. In deze les vertellen we je hier meer over. 

LES 4. Contra-indicaties 

Voordat je prenataal gaat kolven, is het belangrijk om na te gaan of er bij jou geen contra-indicaties zijn. Er zijn enkele situaties waarin dit wordt afgeraden.

LES 5. Wanneer beginnen?

We leggen je in deze les graag uit wat je moet checken voordat je echt kan starten met prenataal kolven zodat je veilig van start kan gaan. 

LES 6. Voorbereiding prenataal kolven

Wat moet je eigenlijk allemaal doen qua voorbereiding voordat je aan de slag kan? In deze les geven we je een aantal onmisbare tips. 

LES 7. Kolven met de hand

We leggen je alles uit over kolven met de hand en hoe je deze techniek op een goede manier kan toepassen. Het is zo magisch om die eerste druppel melk te zien!

LES 8. Hoe vaak en hoe lang kolven?

We snappen dat je je afvraagt hoe vaak en hoe lang je dan moet gaan kolven in je zwangerschap. Dit is heel persoonlijk en we gaan je hierbij helpen. 

LES 9. Wat heb je nodig?

We vertellen je in deze les wat je nodig hebt als je prenataal wilt gaan kolven en deze waardevolle eerste melk ook wilt opvangen zodat je het later kan gebruiken. 

LES 10. Bewaren gekolfde melk

Als het gelukt is om in je zwangerschap al wat colostrum te verzamelen dan wil je dit natuurlijk op een goede manier bewaren. Waar moet je op letten?

BONUS LES. Kolf mee met Anouk

In deze bonusles laat Anouk zien hoe zij tijdens haar zwangerschap kolft, zodat je een nog beter beeld krijgt van hoe dit in de praktijk gaat

Prenataal kolven geeft je vertrouwen een boost. 

zin om aan de slag te gaan?
Shrijf je dan nu in en begin vandaag nog!

volg deze cursus

6 maanden onbeperkte toegang

te volgen in je eigen tempo

direct aan de slag op je laptop of via handige app

10 compacte videolessen + bonusles (totaal ca. 60 min)

€ 24,97
 

Prenataal kolven

Cursus

Vragen?

Misschien heb je toch nog een vraag? Kijk dan vooral even of je vraag hier tussen staat. Anders mag je altijd contact opnemen.

faq

1. is het veilig om te kolven in mijn zwangerschap?

Uit onderzoek blijkt dat kolven met de hand veilig is, mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Hier vertellen we je in de cursus meer over.  Overleg wel voordat je start met prenataal kolven altijd met jouw verloskundige of gynaecoloog. 

2. wordt de cursus ook vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Mogelijk wordt deze cursus vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar en vraag naar de voorwaarden. 

3. Waar kan ik terecht als ik nog vragen heb? 

Je bent van harte welkom in ons House of Milk membership om ons onbeperkt al je vragen te stellen. Meer informatie over het membership vind je hier.  Of neem contact op met een lactatiekundige bij jou in de regio. 

4, Wat moet ik doen als het kolven nog niet lukt?

Geen zorgen als er nog geen melk komt bij het kolven. Straks als je kindje geboren is, gaat het je zeker lukken. Alleen het oefenen van de techniek is al heel waardevol! Vind je de techniek lastig? Vraag dan een lactatiekundige bij jou in de buurt om je te helpen. Vind hier een lactatiekundige. 

Wil jij direct starten met deze cursus prenataal kolven? 

@Houseofmilk_nl

Let's
Connect

on Instagram

© 2023-2024 House of Milk