Wij hebben elkaar ontmoet bij de opleiding tot lactatiekundige. Anouk stond voor de klas, Sanne zat toen nog midden in haar omscholing tot lactatiekundige. Er was direct een klik. Daarna hebben we altijd contact gehouden. En toen was daar in het voorjaar van 2022 ineens een ingeving.

Tijdens een wandeling bedachten we dat het fantastisch zou zijn om samen iets op te zetten. Maar wat? Kort daarna stuurde Anouk een spraakberichtje: “Ik weet wat we gaan doen! We gaan een membership lanceren om moeders te helpen om hun borstvoedingsdoel te behalen”.

Dit idee heeft ons niet meer losgelaten. Op 1 januari 2023 zijn we ons nieuwe bedrijf House of Milk gestart. Inmiddels is ons House of Milk membership voor moeders die borstvoeding geven gelanceerd. Wij zijn enorm dankbaar dat wij dit mogen doen en hopen op deze manier nog vele moeders te mogen ondersteunen.Hoe het begon...

Van idee tot membership.

Het maakt ons gelukkig om moeders te ondersteunen in hun borstvoedingsavontuur. De steun die we zelf ook zo hard nodig hebben gehad.

Mede door haar eigen ervaring met borstvoeding heeft Anouk echt haar roeping gevonden; andere moeders helpen bij het behalen van hun borstvoedingsdoelen. Anouk is bevlogen haar werk omdat zij als geen ander weet hoe uitdagend deze weg naar succesvol voeden kan zijn.

"Want ondanks dat borstvoeding geven onze natuur is, is het zeker niet vanzelfsprekend. Het is echt iets dat jij en je baby moeten leren, en daar is oefening en tijd voor nodig. Iets wat we onszelf tegenwoordig niet altijd gunnen. En ook is het iets wat we vaak alleen moeten leren, omdat we de ervaren moeders missen in onze omgeving. Daardoor kan het een hele uitdaging zijn om het geven van borstvoeding tot een succes te maken. Daarin wil ik graag het verschil maken".

Anouk vindt dat elke mama het verdient om de juiste kennis, begeleiding en ondersteuning te krijgen. Zodat meer moeders hun borstvoedingsdoelen kunnen behalen. Of je nu 6 weken, 6 maanden of meer dan een jaar borstvoeding gaat geven, Anouk helpt je er graag bij. Zodat jij je baby met veel vertrouwen én plezier borstvoeding kan geven.

Over Anouk

Moeder van 5 prachtige kinderen & lactatiekundige IBCLC

De persoonlijke missie van Sanne is dat alle moeders met een goed gevoel terug kunnen kijken op hun borstvoedingstijd. Zij hoopt dat zij als lactatiekundige moeders het gevoel kan geven dat zij er niet alleen voor staan. 

Toen Sanne zelf moeder werd, vond zij dat behoorlijk heftig. Wat een overgang om "ineens" moeder te zijn. Borstvoeding geven ging bovendien niet vanzelf, ook zij kwam de ene na de andere uitdaging tegen. Haar eigen borstvoedingservaringen hebben haar geïnspireerd om te gaan werken als lactatiekundige.

Sanne gunt het moeders om, ondanks alle uitdagingen waar zij mee te maken krijgen, te kunnen genieten van hun borstvoedingstijd. Samen met de gezinnen die zij begeleidt, bekijkt zij daarom op welke manier zij met eventuele uitdagingen om kunnen gaan op een manier past bij het gezin.  Wat haar betreft mag je als moeder sowieso megatrots op jezelf zijn. Of je nu kort of lang of misschien helemaal geen borstvoeding geeft, jij bent de beste moeder voor jouw kindje.

moeder van 2 energieke jongens & lactatiekundige IBCLC

Over Sanne

Borstvoeding geven kan een behoorlijke uitdaging zijn, daar weten wij alles van. Juist daarom gunnen we jou dit membership.

Wij beiden ook een eigen lactatiekundige praktijk hebben?

Wist je dat...

Den Haag

@mamavitaal

www.mamavitaal.nl

Toen Anouk in 2008 afstudeerde als diëtist, heeft zij zich vanaf dat moment altijd beziggehouden met voeding voor mama en baby. Daar is in 2011 ook haar praktijk MamaVitaal uit ontstaan. De opleiding tot lactatiekundige in 2013 en later ook de opleiding tot orthomoleculair therapeut in 2017 zorgden ervoor dat zij zowel mama als baby optimaal kon begeleiden bij voedingsvragen in deze bijzondere periode.

Door de ervaringen van Anouk in haar werk en bij het geven van borstvoeding aan haar 4 kinderen, is zij haar hart verloren aan het begeleiden van andere moeders bij het geven van borstvoeding. Dit is iets waar zij enorm blij van wordt. De naam MamaVitaal is gebleven, alleen is de focus van voeding voor voornamelijk de mama, verschoven naar voeding voor de baby. Waarbij een Vitale Mama nog steeds heel belangrijk is. 

MamaVitaal

van diëtist tot lactatiekundige

Utrecht

@san.borstvoedingszorg

www.sanborstvoedingszorg.nl

Nadat Sanne moeder werd, is haar blik op de wereld veranderd. Haar baan bij een grote zorgverzekeraar paste daardoor niet meer goed bij haar. Zij stelde zich toen de vraag "waar zou ik dan wel echt blij van worden?". Zij besloot het roer om te gooien en zichzelf om te scholen tot lactatiekundige.

Met haar achtergrond als fysiotherapeut had Sanne hiervoor een goede basis. Naast de theoretische opleiding tot lactatiekundige heeft zij een intensief stagetraject gevolgd. Tijdens deze stages heeft zij zowel consulten aan huis als in het ziekenhuis gedaan. Deze brede ervaring neemt zij mee in haar werk als lactatiekundige. Sanne vindt het geweldig om moeders (en hun partners) te ondersteunen in de bijzondere periode rondom het krijgen van een kindje.

San Borstvoedingszorg

van fysiotherapeut tot lactatiekundige

ANOUK, BRAM,

Who we love

VOS, VEER, VRIEND & VIE

Andor, Sanne,

Tibbe & SEP

@Houseofmilk_nl

Let's
Connect

on Instagram